Použité suroviny receptu Pečené cibule s telecím masem:
100 g karotky
| 100 g celeru
| 500 ml vody
| 500 ml bílé víno
| 2 bobkové listy
| 3 kuličky černého pepře
| 200g telecí plece
| 6 plátků toast chleba
| 30 g másla
| 2 vejce
| 100ml sladké smetany
| 1 hrst zelené petrželky
| 1 lžíce oliv.oleje
| 1 žloutek na potření
| 4 cibule
| pepř,muškát.oříšek
| sůl
Postup přípravy receptu Pečené cibule s telecím masem:
Karotku a celer očistíme, zalejeme vodou a vínem, přidáme bobkový list a celý pepř. Přivedeme k varu a vložíme maso. Vaříme asi 30 minut a postupně odebíráme uvařenou zeleninu. Když je maso měkké vyjmeme ho a necháme vychladnout. Zbytek vývaru vyvaříme na 100 ml a scedíme přes síto. Z chleba okrájíme kůrku a střídu nakrájíme na kostičky a zvlhčíme připraveným vývarem. Měkké máslo utřeme se žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vařené maso a zeleninu nakrájíme na kostičky. Pak všechny suroviny smícháme, zalijeme smetanou ochutíme muškátovým oříškem, petrželkou, osolíme a opepříme. Každou cibuli příčně rozkrojíme a rozebereme na košíčky. Naplníme nádivkou, pokapeme olejem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme asi 15 min v předehřáté troubě dozlatova.
Fotky receptu Pečené cibule s telecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!