Postup přípravy receptu Pečené filety z makrely s třešněmi:
Filety vložíme do hlubší nádoby, zakapeme olejem, posypeme rozdrceným koriadrem, pepřem a sekanými lístky koriandru. Zakryjeme fólií a v chladu necháme 30 minut odležet. Očištěné třešně vypeckujeme a necháme okapat. Poté je vložíme do pánve s trochou oleje, zasypeme cukrem a při mírné teplotě, za občasného míchání, necháme zkaramelizovat. Vlijeme ocet a zredukujeme. Poté přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, pepř a vše necháme pomalu vařit. Filety osušíme a na pánvi je zprudka 3-4 minuty z každé strany opečeme. Nejdříve opečeme stranu s kůží a pak velmi opatrně obrátíme. Nakonec filety přeložíme na talíře, osolíme oplníme třešněmi, přelijeme vypečenou šťávou a dozdobíme posekaným koriadrem.