Použité suroviny receptu Pečené koleno na černém pivě:
1 cibule
| dle chuti: česneku
| 2 vepřová kolena
| dle chuti: nové koření a sůl
| 2 černá piva
| 1 bobkový list
Postup přípravy receptu Pečené koleno na černém pivě:
Kolena osolíme a nařízneme kůži. Potřeme je rozdrceným česnekem a vložíme do pekáče. Přidáme cibuli pokrájenou nadrobno, česnek vcelku, nové koření, bobkový list a podlijeme jedním pivem. Pekáč dáme do vyhřáté trouby a přikryjeme poklicí nebo druhým pekáčem a přikryté pečeme asi hodinu a půl. Podléváme pivem. Asi po hodině a půl odklopíme horní díl pekáče a pečeme za stálého podlévání ještě půl hodiny. Po dvou hodinách by kolena měla být hotová. Podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.