Postup přípravy receptu Pečené kotlety s brambory a cibulí:
Vepřové kotlety nařízneme po obvodu a u kostí, naklepeme a opečeme po obou stranách na lžíci oleje. Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibule na tenká půlkolečka a polovinu urovnáme do pekáče vymaštěného olejem. Poklademe je kotletami, ty posypeme drobně nakrájeným česnekem, osolíme, opepříme a nahoru urovnáme zbytek cibule a brambor. Zalijeme vývarem, na povrch rozložíme plátky slaniny, pekáč přiklopíme vrchním dílem nebo přeloženým alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 40 minut, pak vrchní část pekáče sejmeme a pokrm dopečeme při vyšší teplotě asi 15 minut. Posypeme jemně nasekanou petrželovou natí a podáváme se zeleninovým salátem.