Použité suroviny receptu Pečené plátky ze zvěřiny:
500 g zvěřiny (srnčí, dančí, kančí kýta)
| 2-3 středně velké cibule
| 150 g anglické slaniny
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Pečené plátky ze zvěřiny:
Maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky (jako na řízky) a naklepeme z obou stran. Dobře posolíme, popepříme. Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky. Do kastrolu naložíme maso s cibulí a slaninou a zalijeme olejem (asi 1/2 čtvrtlitrového hrnku) a vše promícháme. Necháme nejlépe do druhého dne v lednici proležet. Druhý den dáme vše do pekáčku nebo jiné pečící formy, podlijeme vodou (asi 1/4 litru), můžeme ještě přidat trochu sádla nebo másla a pečeme při 220 stupních za občasného podlévání zhruba 2-3 hodiny (záleží na tom, z jak starého kusu zvěře maso je a kolik masa dáváte péct). Maso je hotové, když je zcela křehké a při ochutnávání se rozpadá na jazyku.
Fotky receptu Pečené plátky ze zvěřiny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!