400 g uvařených brambor
| 800 g vepřové pečeně
| 250 g moravského uzeného masa
| 170 g eidamu
| 1 cibule
| 2 rajčata
| 1 ks papriky
| 200 ml vývaru
Postup přípravy receptu Pečeně po valašsku:
Plátky masa naklepeme opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem potom je vložíme na pekáček. Na zbylé části oleje zpěníme nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky. Podušeno směs zalijeme trochou vývaru a vše vaříme ještě 5 min. Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjeme jej plátky vařených brambor, posypeme jej sýrem a dáme jej zapéct.
Fotky receptu Pečeně po valašsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!