Postup přípravy receptu Pečené uzené koleno na divokém koření:
Syrové, tepelně neopracované, uzené koleno uvaříme v neosolené vodě do poloměkka. Výluh z kolene již nepoužíváme.
Na podlévání kolena smícháme zeleninový vývar, pivo a kořenící směs "Divočina".
Koleno vložíme do pekáče a v horké troubě upečeme za občasného podlévání směsí piva, koření a vývaru doměkka. Ke konci pečení kůži propícháme vidličkou, aby se tuk vypekl a vznikla křupavá kůrka.
Pečené koleno servírujeme na prkénku s různými druhy hořčice, křenem, sterilovanými okurkami, cibulkami atp. Vhodnou přílohou je pečivo.
Úspěšnost tohoto receptu je ve správném výběru uzeného kolena. Nejvhodnější jsou větší kusy, asi 1,5 kg velké, již tepelně opracované. Potom je čas přípravy kratší.