Postup přípravy receptu Pečené vepřové maso s ovocem:
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu zamícháme. Vmícháme bílek.
2. Z obou kusů masa odřízneme na užším konci zhruba 13 cm dlouhý kus, všechny kusy masa téměř zcela podélně naplocho rozpůlíme a potom rozevřeme. Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč.
3. Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 1 a ½ hodiny. Podáváme-li pečené vepřové maso s ovocem horké, necháme je před vybalením, odstraněním provázku a nakrájením 10 min. stát. Podáváme-li pečené vepřové maso s ovocem studené, necháme je vychladnou v alobalu a pak je ještě chladíme 6 hod. v chladničce.