Použité suroviny receptu Pečené vepřové se švestkami a zázvorem:
1 čajová lžička granulovaného česneku
| 1 čajová lžička sušeného mletého zázvoru
| 50 g nakrájených, vypeckovaných švestek (mohou být i sušené)
| 50 g nahrubo drcených pistáciových oříšků
| 1,35 kg rolovaného vepřového plecka
| 1 lžíce olivového oleje
| černý pepř
| mořská sůl
| 300 ml neslazeného jablečného džusu
| 150 ml smetany
Postup přípravy receptu Pečené vepřové se švestkami a zázvorem:
Předehřejeme troubu na 190 °C.
V menší misce smícháme společně česnek, zázvor, švestky a pistácie. "Rozrolujeme" plecko a horní stranu pečlivě pomažeme směsí z misky. Rolujeme zpátky a spodní stranu masa postupně potíráme olivovým olejem a sypeme černým pepřem.
Takto připravenou rolku umístíme na pečící plech a dáme do středu trouby. Pečeme do zlatavé kůrčičky a občas přeléváme šťávou z masa. Těsně před dokončením podlijeme jablečným džusem a smetanou a necháme v troubě ještě dvě minuty bublat. Podáváme s vařenou zeleninou a omáčkou vzniklou ze šťávy masa, jablečného džusu a šlehačky.
Fotky receptu Pečené vepřové se švestkami a zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!