Použité suroviny receptu Pečený losos na bílém víně:
600-800 g filé z lososa
| 1 šálek bílého vína
| dle chuti: sůl a mletý pepř
| 1/2 lžičky sušeného tymiánu
| 2 lžíce rozehřátého másla
| 1 cibulka
| 1 citrón
| 8 cherry rajčátek, nebo 4 malá pevná rozčtvrcená rajčata
| dle chuti: petrželky
Postup přípravy receptu Pečený losos na bílém víně:
Filé osolíme a okořeníme. Vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku, podlejeme vínem, vydatně pokapeme máslem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, poté rozdělíme na kroužky, citrón též nakrájíme na kolečka a obojí rozložíme po povrchu filé. Přikrejeme lehce alobalem a pečeme v předehřáté troubě, až filé získá zlatavou barvu a při píchnutí vidličkou se vločkově rozpadá, po vyndání z trouby ozdobíme rajčátky a petrželkou.
Fotky receptu Pečený losos na bílém víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!