2 stroužky česneku
| 4 filety z mořského jazyka (asi po 180 g )-bývá k dostání jak chlazený tak mrazený
| 1 nadrobno nakrájená šalotka
| 2 snítky citronového tymiánu
| 2 snítky meduňky
| sůl a pepř
| šťáva z 1 citronu
| 2 lžíce olivového oleje extra viržin
| nastrouhaná kůra z 1 citronu
| snítky citronového tymiánu a meduňky na ozdobu
Postup přípravy receptu Pečený mořský jazyk:
1.troubu předehřejeme na 180 °C. Česnek nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a odložíme.
2.plátky ryby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy nebo pekáče a posypeme šalotkou. Navrch rozmístíme plátky česneku a snítky bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a nalijeme na rybu.
3.rybu pečeme v předehřáté troubě 15 min.. Maso musí být křehké. Posypeme je nastrouhanou citronovou kůrou, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami citronového tymiánu a meduňky a podáváme.
Fotky receptu Pečený mořský jazyk:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!