800 g masa z divočáka bez kosti
| 3 cibule
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 lžíce rajského protlaku
| 2 lžíce paprikové pasty (piros arany)
| 4 stroužky česneku
| 200 ml červeného suchého vína
| dle chuti: sůl a mletý pepř
Postup přípravy receptu Perkelt z divočáka:
V hrnci uložíme vrstvami na kostky nakrájené maso a na plátky nakrájenou cibuli - vrstvy prosypeme paprikou. Dusíme perkelt pod pokličkou na velmi malém plameni přibližně hodinu, občas hrncem jemně zatřepeme. Pak odklopíme pokličku, přidáme víno, rajský protlak, paprikovou pastu, čerstvě umletý pepř a sůl, promícháme a dusíme bez pokličky půl druhé hodiny - podle potřeby případně dolijeme ještě během dušení trošku vody.
Fotky receptu Perkelt z divočáka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!