Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.01. 2025
Dnes má svátek Milena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Perníková zmrzlina

fotka Perníková zmrzlina
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Perníková zmrzlina:

1 lžíce strouhaného perníku  | 1 vanilkový cukr  | 1 lžíce rumu  | 20 g kandovaného ovoce  | 4 vejce  | 20 g lískových oříšků  | 60 g medu  | 1 lžička perníkového koření  | 300 ml šlehačky  | na ozdobu  | 4 trubičky /oplatek/  |  šlehačka  |  kandované ovoce

Postup přípravy receptu Perníková zmrzlina:

Den předem svaříme smetanu a perníkové koření. Uložíme přes noc do chladničky.

Ve vodní lázni ušleháme žloutky s medem a rumem. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.

Perníkovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Do ní postupně zamícháme žloutkovou hmotu a tuhý sníh. Nakonec do hmoty zlehka vmícháme nahrubo nastrouhaný perník, najemno nasekané oříšky a nadrobno nakrájené kandované ovoce.

Zmrzlinu rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Perníkovou zmrzlinu podáváme ozdobenou šlehačkou, kandovaným ovocem a trubičkou nebo oplatkem.


Fotky receptu Perníková zmrzlina:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Perníková zmrzlina
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !