1 lžíce strouhaného perníku
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžíce rumu
| 20 g kandovaného ovoce
| 4 vejce
| 20 g lískových oříšků
| 60 g medu
| 1 lžička perníkového koření
| 300 ml šlehačky
| na ozdobu
| 4 trubičky /oplatek/
| šlehačka
| kandované ovoce
Postup přípravy receptu Perníková zmrzlina:
Den předem svaříme smetanu a perníkové koření. Uložíme přes noc do chladničky.
Ve vodní lázni ušleháme žloutky s medem a rumem. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.
Perníkovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Do ní postupně zamícháme žloutkovou hmotu a tuhý sníh. Nakonec do hmoty zlehka vmícháme nahrubo nastrouhaný perník, najemno nasekané oříšky a nadrobno nakrájené kandované ovoce.
Zmrzlinu rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Perníkovou zmrzlinu podáváme ozdobenou šlehačkou, kandovaným ovocem a trubičkou nebo oplatkem.
Fotky receptu Perníková zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!