Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Perníkový hřbet

fotka Perníkový hřbet
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Perníkový hřbet :

3 ks jablka  | 2 ks vejce  | 240 g polohrubé mouky  | 150 g tuku  | 150 g cukru  | ½ lžičky koření do perníku  | špetka soli  | 1 lžička jedlé sody  | ½ lžičky skořice  | 60 g rozinek  | 60 g kandovaného ovoce  |  šťáva z poloviny citronu  | Poleva:  | 1 ks čokoláda na vaření  | 1 lžíce ztuženého tuku  | 1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu Perníkový hřbet :

Nejdříve třeme změklý tuk s cukrem (může se použít i hnědý cukr, řezy potom mají výraznější chuť). Když vytvoříme hustou pěnu, postupně přidáme vejce a stále třeme. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, jemně je nakrouháme a pokapeme citronovou šťávou. V misce rozmícháme mouku s kořením do perníku, jedlou sodou, skořicí a solí, přidáme utřenou hmotu, promícháme a nakonec přidáme sušené ovoce a nastrouhaná jablka. Opět promícháme. Formu na srnčí hřbet si vytřeme tukem a vysypeme moukou, těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme a naplněnou formu dáme do trouby vyhřáté asi na 180 stupňů. Pečeme zvolna asi 45 minut. Před vyjmutím z trouby odzkoušíme špejlí, zda je moučník již upečený. Po vyjmutí necháme moučník ještě asi 15 minut ve formě a teprve potom vyklopíme – nejlépe na drátěnou mřížku. Po vychladnutí ho polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kousky kandovaného ovoce.
Příprava jednoduché čokoládové polevy:
Do kastrolku nad párou rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme lžíci cukru a ztuženého tuku a necháme rozpustit. Jakmile je čokoládová poleva hladká, natíráme ji na vychladlý moučník. Pokud máte hladkou formu, jde to nejlépe širokým příborovým nožem, kterým se dá poleva z vrchu roztírat i na strany.



Fotky receptu Perníkový hřbet :

Perníkový hřbet
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Perníkový hřbet
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Štístko