Postup přípravy receptu Pestrá hovězí polévka:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na sousta. Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme. Očistíme zeleninu. Nakrájíme fazolky na kousky dlouhé 3 cm, mrkev na kolečka, celer a petržel na kostičky. V hrnci zahřejeme olej a cibuli na něm podusíme. Polovinu vyjmeme a dáme stranou. Omyjeme petržel, polovinu jí dáme do hrnce a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme maso, muškátový oříšek, bobkový list a hřebíček. Pod pokličkou vaříme 40 minut. Přidáme brambory a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme zbylou zeleninu a vaříme 10 minut, až je na skus uvařená. Vyjmeme petržel a polévku ozdobíme opečenou cibulí a petrželkou.