Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 27.06. 2024
Dnes má svátek Ladislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Petrův hruškový dort

fotka Petrův hruškový dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Petrův hruškový dort:

3 vejce  | 100 g cukru  | 100 g polohrubé mouky  | 2 hruškové kompoty nebo odpovídající množství hrušek  | 100 g čokolády na vaření  | 1 balíček čirého dortového želé  | 400 g smetany ke šlehání  | 2 balení ztužovače šlehačky  | 2 balení vanilkového cukru  | 2 lžíce strouhané čokolády  | 8 lžic vaječného likéru

Postup přípravy receptu Petrův hruškový dort:

Žloutky ušleháme se 3 lžícemi horké vody a s cukrem do pěny, přimícháme mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a upečeme.
Zchladlý korpus vyjmeme a necháme vystydnout. Hrušky necháme okapat, šťávu zachytíme a odložíme stranou. Korpus vrátíme do dortové formy a na něj rozložíme hrušky. Zahřejeme hruškovou šťávu (cca 200 ml) a rozpustíme v ní čokoládu.
Dortové želé rozmícháme ve 3 lžících hruškové šťávy, přimícháme do čokoládové směsi a krátce povaříme. Hmotu rozetřeme na hrušky, šlehačku ušleháme se ztužovačem a s vanilkovým cukrem, dvě třetiny šlehačky rozetřeme na vychlazený dort, ozdobíme zbylou šlehačkou, čokoládou a likérem.


Fotky receptu Petrův hruškový dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Petrův hruškový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !