Vložil: | Martule |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Petrův hruškový dort:
3 vejce
| 100 g cukru
| 100 g polohrubé mouky
| 2 hruškové kompoty nebo odpovídající množství hrušek
| 100 g čokolády na vaření
| 1 balíček čirého dortového želé
| 400 g smetany ke šlehání
| 2 balení ztužovače šlehačky
| 2 balení vanilkového cukru
| 2 lžíce strouhané čokolády
| 8 lžic vaječného likéru
Postup přípravy receptu Petrův hruškový dort:
Žloutky ušleháme se 3 lžícemi horké vody a s cukrem do pěny, přimícháme mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a upečeme.
Zchladlý korpus vyjmeme a necháme vystydnout. Hrušky necháme okapat, šťávu zachytíme a odložíme stranou. Korpus vrátíme do dortové formy a na něj rozložíme hrušky. Zahřejeme hruškovou šťávu (cca 200 ml) a rozpustíme v ní čokoládu.
Dortové želé rozmícháme ve 3 lžících hruškové šťávy, přimícháme do čokoládové směsi a krátce povaříme. Hmotu rozetřeme na hrušky, šlehačku ušleháme se ztužovačem a s vanilkovým cukrem, dvě třetiny šlehačky rozetřeme na vychlazený dort, ozdobíme zbylou šlehačkou, čokoládou a likérem.
Fotky receptu Petrův hruškový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!