500 g hladké mouky
| 250 g umělého tuku
| 150 g práškového cukru
| 1 vejce
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 3 lžíce mléka
| 10 g droždí
| Máslová nadívka:
| 6 dl mléka
| 6 lžic hladké mouky
| 6 lžic krystálového cukru
| 150 g másla
| 150 g práškového cukru
Postup přípravy receptu Piešťanské řezy:
V proseté mouce rozdrobíme umělý tuk, přidáme cukr, prášek do pečiva, vejce a v mléce s troškou cukru rozpuštěné droždí. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly. Díly rozválíme a každý zvlášť pečeme. Upečené díly spojíme nádivkou a naplněné krájíme na obdelníčky.
Nadívka: V mléce rozkvedláme mouku a uvedeme do varu. Současně upražíme krystálový cukr, vlejeme jej do mléka, povaříme a necháme vychladnout. Vymícháné máslo s práškovým cukrem a dobře smícháme s vychladlou nádivkou.
Fotky receptu Piešťanské řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!