Použité suroviny receptu Pikantní játrová paštika:
300 g drůbežích jater
| 1/2 sklenice vína marsala
| 100 g telecích jater
| 1 cibule
| 100 g šunky
| 1/2 sklenice vody
| 130 g másla
| rozmarýn
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Pikantní játrová paštika:
Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Šunku nakrájíme na kostičky.
Na másle osmahneme cibuli dozlatova, ale aby se nám nespálila. Přidáme též půl sklenice vody. Játra necháme osmahnout společně s cibulí. Přidáme šunku a základ paštiky ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a přelijeme polovinou sklenky marsaly nebo jiného suchého likéru.
Jakmile jsou játra uvařená, dáme směs bez šťávy do mixéru. Přidáme jednu housku namočenou v mléce a dobře vymačkanou. A také i máslo. Játrovou paštiku necháme dobře rozmixovat. Játrovou paštiku rozprostřeme do obdélníkové formy vyložené pečícím papírem.
Pikantní játrovou paštiku necháme ztuhnout v lednici asi 24 hodin. Potom ji přemístíme na podnos a libovolně ozdobíme. Třeba želatinou.