Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025?Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025? Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.10. 2025
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky

fotka Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 24

Použité suroviny receptu Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky:

300 g zmrazeného listového těsta  | 100 g sýra typu gouda  | 50 g zauzené šunky  | 1/2 svazku petrželky  | 1 žloutek  |  čerstvě umletý pepř

Postup přípravy receptu Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky:

Listové těsto vyjmeme z obalu a necháme roztát. Sýr jemně nastrouháme, parmskou šunku nakrájíme na nudličky. Petrželku najemno nasekáme. Pláty listového těsta rozložíme na pomoučený vál tak, aby se lehce překrývaly, a vyválíme z nich obdélník cca 20x40 cm. Žloutek rozkvedláme a potřeme jím těsto, na které potom klademe šunku, pak strouhaný sýr a jemně nasekanou petrželku a opepříme. Plát těsta z obou delších stran srolujeme a lehce přitlačíme. Zabalíme do fólie a necháme v mrazničce 20 minut chladit. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a vyložíme dva plechy papírem na pečení. Těsto vyjmeme z mrazničky, odstraníme fólii a roli krájíme asi na 1 cm silné plátky. Ty s dostatečným odstupem klademe na plech a každý pak pečeme asi 10-12 minut dozlatova. Těsto bude nadýchané, budeme-li mít v troubě během pečení šálek s vodou. Ouška vyjmeme, necháme vychladnout a podáváme.


Fotky receptu Pikantní listové těsto aneb prasečí ouška s parmskou šunkou, sýrem goudou a s vůní zelené petrželky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pikantní listové těsto aneb prasečí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky