800 g bílého filé
| 3 ks středně velké cibule, nakrájené na tenké půlměsíčky
| 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného či najemno nasekaného
| 2 lžičky kurkumy
| 1 lžička mletého římského kmínu
| sůl a pepř
| 1 lžíce nasekané máty (nejlépe čerstvé)
| 1 lžíce oleje
| 3 stroužky česneku (rozdrcenný)
| 1 ks thajská čili paprička (či drcené sušené čili - dle chuti)
| 1 lžička sladké papriky
| 400 g drcených rajčat z konzervy
| 100 ml kokosového krému
| 1 lžíce petrželky
Postup přípravy receptu Pikantní ryba na kokosu:
Nakrájejte rybu na kousky veliké zhruba 2 cm. Rozpalte ve woku či na pánvi olej a přidejte cibuli, česnek, zázvor, čili a ostatní koření a smažte, dokud cibule nezměkne. Přidejte drcená rajčata i se šťávou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechejte neodkryté bublat dokud omáčka trochu nezhoustne - cca 10 minut. Přidejte rybu a kokosový krém a přiveďte k varu. Snižte teplotu a povařte dalších zhruba 10 minut, dokud není ryba uvařená. Před podáváním posypejte mátou a petrželkou. Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Pikantní ryba na kokosu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!