Použité suroviny receptu Pikantní šnečci z listového těsta:
dle potřeby: polohrubá mouka na vál
| asi 500 g zmraženého listového těsta
| 110 g sušené šunky jako je prosciutto nakrájené na tenulinké plátky
| 140 g tvrdého sýra jako je Pecorino nebo podobného
Postup přípravy receptu Pikantní šnečci z listového těsta:
Na trochu pomoučeném vále vyválet těsto na obdélník asi 25 x 35 cm a 7 mm tlustý. Posypat těsto polovinou sýru tak, aby zůstal okraj asi 1 cm bez náplně. V jedné vrstvě nahoru poskládat plátky sušené šunky a tu posypat zbytkem sýra. Okraje bez nádivky potřít vodou.
Srolovat těsto z dlouhé strany na těsný váleček. Spoj znovu potřít vodou. Přenést na suchý plech spojem dolů. Roládu zmrazit asi po 45 minut, nebo až je pevná natolik, aby se dala snadno krájet.
Předehřát troubu na 220 °C. Nakrájet rolku na 7-8 mm plátky a ty poskládat řeznou stranou na plech. Péct po 5 minut, snížit teplotu na 190 °C a pokračovat v pečení do té doby, než jsou šnečci propečení a zlatohnědí, což je asi 15 minut. Přendat je na mřížku a nechat zchladnout. Podávat je teplé nebo pokojové teploty.