Vložil: | Watavala |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní štrůdl plněný kukuřičnou krupicí:
300 g kukuřičné krupice (Polenta)
| 1 cibule
| 100 g zeleného hrášku
| sůl, pepř, zelená petrželka
| 1 listové těsto (může být i jiné štrůdlové těsto)
| 1 žloutek
| 1 mrkev
Postup přípravy receptu Pikantní štrůdl plněný kukuřičnou krupicí:
Krupici, sůl a máslo přidáme do vařící vody a uvaříme kaši. Přidáme orestovanou cibuli. Chceme-li dělat štrůdl se zeleninou, přidáme do kaše předem uvařenou zeleninu, osolíme, opepříme a natřeme na připravené těsto. Smotáme potřeme žloutkem. Pečeme na 180°C.
Podáváme se smetanou, do které jsme vmíchali pažitku, kdo chce i česnek. Můžeme rozředit trochou jogurtu.
Chceme-li štůdl se slaninou, vmícháme do uvařené kaše orestovanou cibuli a maso, natřeme na připravené těsto. Pečeme na 180°C.
K tomuto štrůdlu podáváme kysané zelí.
Fotky receptu Pikantní štrůdl plněný kukuřičnou krupicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!