Postup přípravy receptu Pikantní vepřová kýta na víně s jablkem a paprikou:
Na kostičky nakrájíme cibuli a jablka, která jsme po oloupání samozřejmě zbavili jadřinců. Paprikový lusk rozčtvrtíme a nakrájíme na proužky.
V oleji rozmícháme sójovou omáčku, pepř a jemně nadrcený tymián. Do této směsi si krátce naložíme maso, které jsme si nakrájeli na kostky.
Na dobře rozpálené pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a asi dvě minutky restujeme. Přidáme víno a při nižší teplotě dusíme asi 10 minut.
Jablka a papriku přidáme 5 minut před dovařením. Paprika by měla pouze změknout, ne se rozvařit. Osolíme, dochutíme a posypeme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Pikantní vepřová kýta na víně s jablkem a paprikou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!