Postup přípravy receptu Pikantní vepřové kousky:
Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Do misky rozklepneme dvě vejce, přidáme sojovou omáčku, prolisujeme tři stroužky česneku, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a celou směs našleháme metlou. Potom přidáme jemně nasekané feferonky a majoránky (nejlépe lžičku sušené) a sdrhnuté lístky z čerstvé majoránky. Do této směsi vložíme kousky masa, dobře promícháme, nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat několik hodin (nejlépe přes noc).
Druhý den trochu dosolíme, promícháme a předáme do kastrolu či pekáčku. Vložíme přikryté do trouby a pečeme či spíše dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Trvá to asi hodinu, občas maso zkontrolujeme, aby se nevysušilo, obrátíme a případně podlijeme trochu vodou. Šťávy pod masem by nemělo být moc, zhruba do poloviny masa.
Před podáváním si nakrájíme kyselé okurky a maso jimi hustě posypeme. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.