Postup přípravy receptu Pikatní paštika z divočáka:
Zvěřinu i bok nakrájíme na větší kostky, krátce je osmahneme na másle, osolíme, přikryjeme a necháme dusit. Když se maso začne lehce připékat, podlejeme ho vínem a ještě chvíli dusíme. Necháme vychladnout.
Pekáček vyložíme plátky neškvařeného syrového vepřového sádla tak, aby bylo dno i boky zcela zakryté. Sádlo poklademe bobkovým listem. Nakrájíme na proužky švestky a ořechy. Vychladlé maso umeleme na mlýnku a nakonec přidáme cibuli. K masu přidáme dvě vejce, švestky, ořechy, tři lžičky zavařených brusinek, tři lžičky rybízové marmelády, mletý pepř a podle chuti dosolíme. Na závěr přilijeme koňak a důkladně promícháme. Směs vložíme do pekáčku na sádlo a rozprostřeme po celé ploše až do krajů. Seshora opět položíme bobkové listy a zakryjeme zbytky plátků sádla.
Pekáček přikryjeme, vložíme do většího pekáče, zalijeme vodou tak, aby byl asi ze dvou třetin ponořen a aby voda nemohla ani při varu vniknout k masu. Pečeme ve vodní lázni asi jeden a půlhodiny. Poté vyjmeme a necháme do druhého dne vychladnout a odležet.
Paštiku nakrájíme na plátky, odstraníme sádlo a podáváme s brusinkami, jeřabinami a citrónem.