Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pikatní paštika z divočáka

fotka Pikatní paštika z divočáka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Pikatní paštika z divočáka:

1/2 kg kančího masa  | 1/2 kg vepř. bůčku  | 50 g másla  | 1 cibule  |  pepř  |  bobkový list  | 1/2 kg syrového sádla  | 150 g sušených švestek  | 100 g vlašských ořechů  |  brusinky nakládané  |  rybízová zavařenina  | 200 ml bílého vína  | 2 vejce  | 2 cl koňaku

Postup přípravy receptu Pikatní paštika z divočáka:

Zvěřinu i bok nakrájíme na větší kostky, krátce je osmahneme na másle, osolíme, přikryjeme a necháme dusit. Když se maso začne lehce připékat, podlejeme ho vínem a ještě chvíli dusíme. Necháme vychladnout.
Pekáček vyložíme plátky neškvařeného syrového vepřového sádla tak, aby bylo dno i boky zcela zakryté. Sádlo poklademe bobkovým listem. Nakrájíme na proužky švestky a ořechy. Vychladlé maso umeleme na mlýnku a nakonec přidáme cibuli. K masu přidáme dvě vejce, švestky, ořechy, tři lžičky zavařených brusinek, tři lžičky rybízové marmelády, mletý pepř a podle chuti dosolíme. Na závěr přilijeme koňak a důkladně promícháme. Směs vložíme do pekáčku na sádlo a rozprostřeme po celé ploše až do krajů. Seshora opět položíme bobkové listy a zakryjeme zbytky plátků sádla.
Pekáček přikryjeme, vložíme do většího pekáče, zalijeme vodou tak, aby byl asi ze dvou třetin ponořen a aby voda nemohla ani při varu vniknout k masu. Pečeme ve vodní lázni asi jeden a půlhodiny. Poté vyjmeme a necháme do druhého dne vychladnout a odležet.
Paštiku nakrájíme na plátky, odstraníme sádlo a podáváme s brusinkami, jeřabinami a citrónem.


Fotky receptu Pikatní paštika z divočáka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pikatní paštika z divočáka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !