500 g vepřové maso z plece nebo mleté
| 100 g šunka
| 2 ks česnek - stroužky
| 2 ks rohlíky
| 2 ks vejce
| sůl, pepř podle chuti
| 1 lžička majoránka
| 1 lžíce hladká mouka
| 100 ml vývar z hovězí bujónové kostky
| 200 g tvrdý sýr
| 50 g oloupané mandle
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Pirátské bifteky:
Maso, šunku a česnek umeleme společně na masovém strojku, případně můžeme vepřové mleté maso koupit a smíchat ho s prolisovaným česnekem a šunkou nakrájenou na drobné kostičky.
Rohlíky pokrájíme, pokropíme vývarem a promícháme do mleté masové směsi, přidáme vejce, sůl, koření, nastrouhaný sýr a nasekané mandle. Důkladně promísíme a ze směsi vytvoříme mokrýma rukama 8 malých plochých biftečků. Ty obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zvolna osmažíme z obou stran dozlatova.
Pirátské bifteky podáváme s různě upravenými brambory a se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Pirátské bifteky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!