1 kelímek pomazánkového másla
| stejně velký kelímek hrubé mouky
| 120g brynzy
| 80g očištěné dýně
| 2 stroužky česneku
| 1 lžíce sekané petrželky
| vejce na potření
| slunečnicová semínky na ozdobu
Postup přípravy receptu Pirožky s brynzou :
Z pomazánkového másla a mouky vypracujte těsto a vyválejte do placky.
Dýni nastrouhejte či nasekejte najemno, smíchejte s česnekem krájeným na plátky, brynzou a petrželkou.
Z těsta vykrajujte nejlépe tvořítkem na šátečky kolečka o půrměru 6 cm. Doprostřed kolečka dejte trochu náplně, přehněte a pevně stiskněte okraje.
Pirožky klaďte na plech vyložený pečícím papírem, potřete mlékem nebo rozšlehaným vejcem a posypte slunečnicovými semínky. Pečte v troubě předehřáté na 195 stupňů Celsia (175 stupňů Celsia v horkovzdušné) asi 25 minut.
Fotky receptu Pirožky s brynzou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!