Postup přípravy receptu Písecký dort:
Na korpus:
žloutky z vajec vyšleháme s cukrem. Přidáme polovinu sněhu, vyšlehaného z bílků a promícháme. Přidáme prosátou mouku a zbytek sněhu a opět promícháme. Vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a pečeme zhruba 25 minut při teplotě 150°C.
Na zdobení:
želatinu uvaříme přesně podle návodu, trochu z ní odlejeme na plítký talíř a necháme pořádně vychladnout a ztuhnout. Poté ušleháme 1 Ramu Cremefine spolu se ztužovačem, dle chuti osladíme. Do šlehače s Ramou Cremefine přidáme želatinu z hrnce a znovu rozšleháme. Pokud je upečený korpus zvrchu nerovný, seřízneme ho a pomažeme zvrchu marmeládou. Na to vymažeme Ramu Cremefine se želatinou. Druhou Ramu Cremefine znovu ušleháme se ztužovačem a rozetřeme na dort. Ze želatiny, kterou máme na talířku, můžeme vykrojit různé tvary a ozdobit zhora. Necháme vychladnout v ledničce asi hodinu.