8 ks vajec
| 240 g cukru
| 100 g jahodové zavařeniny
| 2 dl smetany na šlehání
| 300 g jahod
| máslo
| hrubá mouka na plech
Postup přípravy receptu Piškot s jahodami:
Celá vejce našleháme ve šlehči s cukrem do husté pěny. Potom lehce vmícháme mouku. (Můžeme také nejdříve našlehat žloutky s cukrem do pěny a potom současně vmíchat tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouky.) Plech dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě na plech a v předehřáté troubě zvolne upečeme do růžova. Zchladlý piškot rozřízneme, spodní část potřeme jahodovou zavařeninou a přiklopíme vrchním dílem. Povrch ozdobíme ušlehanou smetanou a dobře umytými jahodami.