Použité suroviny receptu Piškotová roláda s čokoládovou šlehačkou:
4 žloutky
| 4 lžíce horké vody
| 80 g pískového cukru
| 120 g polohrubé mouky
| 1/2 lžičky kypřicího prášku
| 4 bílky
| 30 g pískového cukru
| 1 sáček vanilinového cukru
| moučkový cukr
| meruňková marmeláda
| čokoládová šlehačka:
| 200 ml smetany ke šlehání
| 100 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu Piškotová roláda s čokoládovou šlehačkou:
Žloutky rozšleháme s horkou vodou, přidáme cukr a našleháme do pěny. Mouku prosijeme s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme pískový a vanilinový cukr. Do žloutkové hmoty promícháme po částech mouku a polovinu bílkového sněhu, zbylý sníh do těsta už jen lehce obracíme. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a dobleda je upečeme. Piškot překlopíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem, papír odstraníme. Piškot potřeme marmeládou a stočíme jej. Den předem svaříme smetanu s rozlámanou čokoládou. nyní ji ušleháme. Roládu potřeme šlehačkou, zbylou naplníme do stříkačky s ozdobnou koncovkou a roládu ozdobíme.
Fotky receptu Piškotová roláda s čokoládovou šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!