Použité suroviny receptu Piškotový dortík s jahodami:
150 g jahod
| 150 g piškotů od Opavia
| 50 g másla
| 50 g mascarpone
| 50 g měkkého tvarohu
| 50 g moučkového cukru
| 3 lžíce rumu Havana club
| 50 ml ovocné štávy z kompotu
| 1 želatinu
Postup přípravy receptu Piškotový dortík s jahodami:
Tvaroh, mascarpone a cukr ušlehám a přidám rum. Na pánvi nechám rozpustit máslo, které smíchám s rozdrcenými piškoty. Tuto směs rozdělím do 3 formiček a dám péct do trouby rozehřáté na 200 stupnů C. Peču asi 8-10 minut a nechám vychladnout. Připravím si želatinu dle návodu přidám ovocnou štávu. Krém si rozdělím do menších formiček přidám několik jahod zaleji připreným želé. Poté nechám v komoře 2 hod. vychladnout vyndám z formiček a můžeme mlsat.
Fotky receptu Piškotový dortík s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!