Použité suroviny receptu Piškoty se zmrzlinou a jahodami:
500 g jahod bez stopek
| 3 lžíce moučkového cukru
| 8 tenkých plátků piškotu, případně 8 dětských nebo 4 cukrářské piškoty
| 2 lžíce jahodového džemu
| šťávu z jednoho pomeranče
| 500 g vanilkového krému, vychlazeného
| 4-6 lžic vanilkové zmrzliny
Postup přípravy receptu Piškoty se zmrzlinou a jahodami:
1. Jahody s cukrem rozmixujte.
2. Čtyři plátky piškotu namažte džemem a přiklopte je těmi zbylými. Vzniklé sendviče nakrájejte na kostičky a ty rozdělte do čtyř až šesti malých sklenic. Pokapejte pomerančovou šťávou.
3. Piškot polijte krémem a navrch nakapejte jahodové pyré. Uložte dezert do chladu a před podáváním přidejte do každé skleničky lžíci zmrzliny.
Fotky receptu Piškoty se zmrzlinou a jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!