Postup přípravy receptu Pistáciové a mandlové kulfi :
Tradiční indická zmrzlina, jenž se vyrábí z mléka, které se svaří na jednu třetinu svého původního objemu. Poté se přidává cukr a příchutě a směs se chladí v malých kornoutovitých formách. V tomto receptu je použito kondenzované mléko, čímž je doba přípravy zkrácena o dobu, po kterou by bylo nutno svařovat obyčejné mléko.
Kondenzované mléko, kardamomové lusky a cukr dejte na pánev a zlehka zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte zchladnout, občas promíchejte.
Proceďte mléko do misky. Přimíchejte mleté pistácie a mandlovou esenci. Nalejte do zmrzlinové nádoby a dejte asi na 1,5 hodiny do mražáku, dokud směs zpola neztuhne. Vyndejte a vymíchejte do hladka. Nalejte do malých kornoutovitých forem, je možno použít také obyčejné formičky nebo malé nádobky od jogurtu. Přikryjte a nechte v mrazáku přes noc.
Před podáváním vyndejte formičky z mrazáku a nechte stát při pokojové teplotě asi 5–10 minut. Zlehka vyklopte na talířky. Posypejte nakrájenými pistáciemi a mandlemi. Podávejte.