Postup přípravy receptu Pivní dalamánky se sýrem:
Droždí rozmačkáme do misky, přidáme rozšlehané vejce, lžíci mouky a zalijeme 8 cl piva. Vše zamícháme na hustou kaši a necháme na teplém místě vzejít.
Na vále se zbytkem mouky zpracujeme kvásek a osolíme. Pivo smícháme s olejem a postupně jej přidáváme k těstu, do kterého jej zapracujeme. Tuhé těsto necháme asi půl hodiny kynout a rozdělíme ho na 12-16 bochánků, které uprostřed trochu stlačíme.
Na vymazaný plech klademe dalamánky dále od sebe a necháme je kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C, dalamánky potřeme žloutkem, posypeme solí, kmínem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Pivní sýr rozetřeme vidličkou, přidáme papriku, hořčici a zalejeme pivem. Promícháme a vytvoříme tak 8 noků, které posypeme kmínem. Na listy salátu dáme noky, poklademe je kápií a nasekanou cibulkou.