Vložil: | admin |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Pizza neapolská:
30 dkg hladká mouka
| 12 lžiček instantní droždí
| 2 dcl voda
| sůl
| na potření a obložení:
| 2 lžíce olej
| 1 krabička sardinky v oleji
| 1 lžíce sádlo
| 10 dkg sýr Ementál
| 25 dkg oregano, bazalka, pepř
| oregano, bazalka, pepř
Postup přípravy receptu Pizza neapolská:
Do mísy prosijeme mouku, přidáme instantní droždí, sůl a vlažnou vodu. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, poprášíme jej moukou, přikryjeme ubrouskem a na teplém místě necháme kynout.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál, rozdělíme na dva díly a z každého tvoříme bochánek. Pánev lehce vymažeme sádlem. Těsto vyválíme a rozprostřeme na dno nádoby. Pokapeme olejem nebo rozpuštěným sádlem. Tuk rozetřeme, aby byl celý povrch omaštěný.
Sardinky nakrájíme na kousky, oloupaná rajčata na kolečka, sýr na drobné nudličky. Vše vkusně poklademe na pizzu a opepříme, přidáme oregano nebo bazalku a znovu pokapeme olejem.
Pečeme v horké troubě maximálně 15 minut.
Po upečení pizzu rozkrájíme na osm dílků a podáváme.
Fotky receptu Pizza neapolská:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!