Použité suroviny receptu Pizza s ananasem a tuňákem:
1 balíček směsi na pizzu
| 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě (zhruba 150 g čisté váhy)
| 1/2 plechovky ananasu (kousky)
| 2 snítky tymiánu
| 1/2 manga
| 75 g sýra na strouhání
| 1 sklenici tomatové omáčky s bylinkami
| 75 g zelených oliv s papričkou
| 50 g černých oliv
| 1-2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Pizza s ananasem a tuňákem:
Směs na pizzu nasypeme do mísy, přidáme vodu (množství podle návodu) a uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme chvíli odpočinout.
Tuňáka necháme na sítu okapat. Rovněž ananas dáme okapat. Z obou snítek tymiánu stáhneme lístky, mango oloupeme a okrájíme od pecky na špalíky. Nakonec nastrouháme tvrdý sýr.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále do kruhu o průměru přibližně 28 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj přeneseme. Na povrch pak rozetřeme hotovou tomatovou omáčku s bylinkami, bohatě obložíme tuňákem, ananasem, mangem a olivami. Na závěr ještě podle chuti okořeníme tymiánem, posypeme sýrem a pokapeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě (200 °C) přibližně 25 až 30 minut.