Postup přípravy receptu Pizza s vejcem:
Droždí rozdrobíme do trochy vlažného mléka, rozmícháme, přidáme trochu prosáté mouky a připravíme kvásek, který necháme dostatečeně vykynout. Do zbylé mouky přidáme vejce, zbylé vlažné mléko, sůl, tuk, kvásek a pečlivě vypracujeme hladké těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 dílů, vyválíme je do bochánků a necháme je znovu vykynout. Vykynuté bochánky vyválíme na menší kulaté placky (asi 5mm vysoké) o průměru asi 15 cm. Vyválené placky potřeme rajčatovým protlakem ochuceným třeným česnekem a položíme je na plech potřený tukem. Na jednotlivé placky vyklepneme vejce (dbáme, aby se žloutek neroztrhl), přes vejce položíme sardelové řezy a pizzy upečeme ve vyhřáte troubě. Dobrou chuť!