Vložil: | Draconic |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Pizza se čtyřmi druhy sýrů:
na těsto:
| 375 g polohrubé mouky
| 20 g droždí
| 250 ml vlažné vody
| 1/2 lžičky soli
| 4 lžíce oleje
| na obložení:
| 400 g rajčat
| 2 stroužky česneku
| 4 lístky šalvěje
| 150 g mozzarelly
| po 100 g pecorina, parmazánu a gorgonzoly (vcelku)
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Pizza se čtyřmi druhy sýrů:
Do mísy prosijeme mouku, do jejího středu uděláme prohlubeň, do které rozdrobíme droždí a s trochou vody rozmícháme v těstíčko. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 20 minut.
Přilejeme zbylou vodu a olej, přidáme sůl a vypracujeme těsto. Přikryjeme a necháme 30 minut kynout.
Mezitím rajčata křížem nařízneme, krátce je ponoříme do vroucí vody, vyjmeme a stáhneme z nich slupku. Potom je rozpůlíme, zbavíme vnitřku a semínek a nakrájíme na tenká kolečka.
Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Lístky šalvěje podélně rozpůlíme. Mozzarellu, pecorino a gorgonzolu drobně nakrájíme, parmazán jemně nastrouháme.
Těsto rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme jako koule. Na pomoučeném válu ho vyválíme do kruhu o tloušťce 1/2 centimetru a pložíme ho na vymazaný pečící plech. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
Těsto poklademe plátky rajčat a česneku. Dobře osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Na vše položíme sýr a lístky šalvěje. Pečeme přibližně 25 minut do zlatova.
Fotky receptu Pizza se čtyřmi druhy sýrů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!