Postup přípravy receptu Pizza z domácího těsta se slaninou, šunkou, plátkovým sýrem, rajčaty, hermelínem a olivami:
Mouku, jogurt, vejce a prášek do pečiva spojíme v těsto, které dosolíme podle chuti, bereme ale v úvahu, že pokud budeme pizzu v závěru zdobit olivami, musíme to vzít v úvahu, protože ty jsou již dost slané samy o sobě. Těsto dle požadované velikosti rozdělíme a přesuneme na plech vysypaný moukou a rozprostřeme jej zde. Abychom dosáhli tenkého podkladu charakteristického pro italské pizzy, potřeme si ruce olejem a těsto "vyhladíme". Dále pizzu potřeme kečupem, nejlépe domácím, a vršíme na něj plátky slaniny a šunky, plátkový sýr nakrájený do trojúhelníčků, nakrájená rajčata (v zimním období nejlépe cherry kvůli chuti), kousky hermelínu a to vše v závěru posypeme nasekanými olivami. Pizzu pak již vložíme do předem vyhřáté trouby na 250°. Od toho, jak tenký podklad jsme z těsta udělali, odvíjíme délku pečení. Že pizza je hotová poznáme podle vpichu párátkem do těsta, které by se na něm nemělo zachytit. Roztečené sýry, slanina, šunka a olivy tvoří úžasnou kombinaci!
Fotky receptu Pizza z domácího těsta se slaninou, šunkou, plátkovým sýrem, rajčaty, hermelínem a olivami:
Fotky vložil: vilka,BADAČA,uznevim,LeninkaV