Použité suroviny receptu Pizzy s červenou paprikou a parmazánem:
50 g parmazánu
| 250 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou prášku do pečiva
| 50 g másla
| 120 ml mléka
| 4-6 lžic pesta
| 4 plátky konzervovaných paprik
| 12 černých oliv bez pecek
| trochu oleje na vymazání pekáčů
| sůl a pepř na dochucení
| velkou hrst řeřichy nebo jiných zelených lístků na ozdobu
Postup přípravy receptu Pizzy s červenou paprikou a parmazánem:
1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200°C. Vymastěte dva pekáče. Do robota najemno nastrouhejte polovinu sýra, přidejte mouku, máslo a větší špetku soli. Hněťte, dokud se máslo do hmoty dokonale nezapracuje. Přidejte mléko a uhněťte měkké a trochu lepkavé těsto. (Můžete ho samozřejmě zpracovat i ručně.)
2. Rozdělte těsto na čtvrtiny a pomoučenými prsty z nich vymačkejte kolečka o velikosti dezertního talířku. Potřete pestem, posypte kousky paprik a olivami. Pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Ozdobte řeřichou a pomocí škrabky na brambory nastrouhejte na pizzy zbytek sýra.
Jemnější verze: Použijte plátky šunky nebo kousky tuňáka a sýr neutrálnější chuti.
Fotky receptu Pizzy s červenou paprikou a parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!