8 pěkných kulatých bílých ředkví (asi 800g)
| špetka soli
| 300 g klobásy na pečení
| 2 lžíce smetany
| 2 lžíce čerstvé nastrouhané goudy
| 2 lžíce másla
| 1/8 l kyselé smetany
| špetka sladké papriky
| máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu Plněná bílá ředkev:
Ředkvi odkrojíme nať, jemné zelené lístky vypereme a odložíme, ředkve oloupeme a vložíme do vařící slané vody a vaříme 40 minut. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem. Klobásovou náplň smícháme se smetanou. Ředkve nacháme odkapat a trochu vychladnout. Potom je do dvou třetin vydlabeme ostrým nožem. Vydlabanou hmotu nasekáme najemno a přidáme do klobásové náplně. Ředkve narovnáme do formy, naplníme klobásovou hmotou, posypeme sýrem a vločkami másla, podlijeme kyselou smetanou a posypeme paprikou. Zapékáme v troubě 10-12 minut. Odložené zelené lístky nasekáme nadrobno a ředkve jimi posypeme.
Fotky receptu Plněná bílá ředkev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!