Použité suroviny receptu Plněná panenka se špenátovou rýží:
1/2 červené papriky
| 1 jarní cibulka
| 100 g másla
| 100 g hrášku
| 4 vejce
| sůl, pepř
| 4 vepřové panenky
| olej
| 1 lžíce hladké mouky
| 150 ml masového vývaru
| 250 g dlouhozrnné rýže
| 2 hrsti čerstvého špenátu
Postup přípravy receptu Plněná panenka se špenátovou rýží:
Papriku a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a papriku a cibulku na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a mícháme, až se vejce srazí.
Vepřové panenky rozřízneme na pláty. Lehce je naklepeme a rozdělíme na ně vaječnou směs. Maso přes ni přehneme a spojíme párátky. Na rozehřátém oleji panenky ze všech stran opečeme. Vyjmeme a uchováme v teple.
Do výpeku přidáme zbylé máslo a orestujeme na něm mouku. Jíšku zalijeme vývarem, dobře ji rozmícháme a provaříme, dochutíme solí.
Uvaříme rýži podle návodu. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme špenát. Přidáme k rýži a promícháme. Panenky rozkrojíme, rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a doplníme špenátovou rýží.
Fotky receptu Plněná panenka se špenátovou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!