Postup přípravy receptu Plněná roláda:
Začínáme pracovat dva dny předem.
Večer: Vmícháme do mletého masa mléko a prohněteme.
Ráno: Přidáme do masa koření a sůl (více, než do obvyklé sekané). Na alobalu maso rozprostřeme na placku a naplníme připravenými ingrediencemi tak, aby šlo zabalit. "Zapatláme" a vytvarujeme tři šišky. Navrch každé můžeme lehce přimáčknout snítku petrželky nebo jiné oblíbené byliny (vypadá to pak úžasně). Zarolujeme napevno do alobalů, mírně podlijeme v pekáči vodou a pečeme asi 3/4 h.
Po upečení šišky rozbalíme a vylijeme výpečky. Plněné rolády jsou bledé, ale po vychladnutí dostanou barvu.
Necháme úplně vychladnout, nejlépe do dalšího dne a podáváme studené nebo ohřáté běžným způsobem. Pokud bychom krájeli rolády teplé, rozpadaly by se. Po vychlazení drží Plněná roláda tvar dokonale i při dalším ohřívání nebo rozmrazování.
Náš tip:
Chcete-li šišku uchovat v mrazáku, nedávejte do ní raději vejce.
Příloha:
brambory, chléb, bílé pečivo, zeleninové saláty