Postup přípravy receptu Plněná vepřová krkovička:
Řízky naklepáme, osolíme, opepříme a chvíli necháme odstát. Cibuli pokrájíme na drobné kostičky, zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, na kostičky nakrájené feferónky a restujeme. Přidáme pokrájenou kapii, osolíme, opepříme, vlijeme rozšlehané vejce a mícháme do ztuhnutí. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.
Odležené maso rozložíme na pracovní desku, každý plát naplníme připravenou plnkou a zavineme. Provážeme nití, nebo přichytíme párátkem. Rolky prudce opečeme na rozpáleném oleji, potom je přeložíme do ohňivzdorné mísy, polijeme výpěkem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Maso otáčíme, přeléváme výpěkem a podléváme vodou.
Podáváme s bramborami.