Chlebové těsto připravíme podle návodu na obalu. Během kynutí připravíme ostatní ingredience.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky a podusíme na malém množství oleje. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme najemno.
Masová náplň: V míse smícháme rozmražené krůtí maso s vejcem, cibulí, pórkem, podušenými žampiony a Solamylem. Prohněteme ručně. Nesolíme. Maso je již solené, ale podle chuti můžeme připepřit.
Vykynuté chlebové těsto na pomoučněném vále prohněteme a rozdělíme ho asi na 10 ks stejných dílků. Každý dílek plníme masovou směsí a tvoříme bochánky, které klademe na pomaštěný plech. Necháme ještě 30 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Bochánky potřeme vodou a pečeme stejnoměrně při 180 stupních dorůžova.
Vychladlé chlebové bochánky podáváme nakrájené na plátky, zdobíme paprikou nebo kysanou okurkou.
Fotky receptu Plněné chlebové bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!