Postup přípravy receptu Plněné listové bochánky:
Párky nakrájíme na menší kostičky, cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Hlavičky žampionů pečlivě oloupeme a překrojíme na polovinu. Papriku očistíme, zbavíme jadérek, pečlivě opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Pórek také očistíme, nakrájíme na jemná kolečka nebo proužky a dáme do misky. Přelijeme vroucí vodou a zhruba po 1 minutě vodu slijeme. Pórek dáme na síto a necháme důkladně okapat.
Vál posypeme moukou a těsto vyválíme na plát silný 1/2 cm. Ostrým nožem nebo rádýlkem rozkrájíme na deset čtverců. Pomažeme je kečupem a na každý navršíme kousky párku, cibuli, půlku žampionu, nudličky papriky a nakonec spařený pórek.
Čtverce uzavřeme a vytvoříme bochánky. Plech vypláchneme studenou vodou a bochánky na něj položíme. Vejce rozkvedláme a potřeme jím bochánky po povrchu. Ve vyhřáté troubě (200 °C) pečeme bochánky asi 15 až 20 minut dozlatova. Podáváme horké, nejlépe se zeleninovým salátem.