Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněné zelí:
8 ks velký list - bílé zelí
| 400 g vepřová plec
| 80 g rýže
| 1 ks vejce
| 1 cibule
| 50 g olej
| 2 lžíce nasekaný kopr
| 100 ml kyselá smetana
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Plněné zelí:
Zelné listy necháme krátce spařit ve vroucí vodě. Maso umeleme a vymeleme cibulí, kterou přidáme k masu. Směs okořeníme, osolíme a přidáme vejce. Zvlášť ve slané vodě uvaříme rýži, kterou také přidáme k masu, vše dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme zelné listy a převážeme nití. Plněné zelí srovnáme na pekáč s olejem a dáme zapéct do trouby (občas je podlejeme malým množstvím vody). Nakonec šťávu ochutíme kyselou smetanou a nasekaným koprem.
Fotky receptu Plněné zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!