Postup přípravy receptu Plněný bůček šunkou a slaninou:
Bůček upravíme /ořežeme/ na plát, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do ledničky.
Oloupaný a prolisovaný česnek rozetřeme se solí a vzniklou směs vetřeme do plátu bůčku a uložíme do lednice na 24 hodin.
Ořezy z bůčku najemno pomeleme, přidáme vajíčko a promícháme. Lázeňskou šunku a měkký salám nakrájíme na 1 cm kostičky a důkladně promícháme s masovou směsí.
V plátu bůčku vytvoříme kapsu, kterou naplníme mletou směsí a sepneme jehlami.
Pekáč vyložíme slaninou, přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Kapsu do pekáče položíme kůží dolů, mírně podlejeme a vložíme do rozpálené trouby. Po hodině pečení kapsu otočíme, kůži nařízneme a za občasného polévání a podlévání pečeme ještě cca 1,5 hodiny.